Льон для пошиття суконь і найцікавіші про нього факти

1232 0

Льон-довгунець, який є представником однієї з найпоширеніших у світі прядильних культур і використовується для пошиття суконь - дивовижна рослина, про яку складено багато історичних фактів і навіть легенд. З волокон його стебла виготовляють дивовижно тонку, але досить якісну тканину, а насіння і масло містять так багато вітамінів і мінералів, що їх використовують для виготовлення поживних масок, лікування багатьох хвороб, кладуть у випічку, салати і каші. Найжорсткіші частини стебла цієї рослини переробляють для отримання паперу і будівельних матеріалів.

Історичні факти про льон

Льон, який сьогодні ми використовуємо для пошиття елегантних і практичних суконь, має свою історичну біографію. І хоча він обробляється з незапам'ятних часів, достовірно не відомо, де початкова його батьківщина. Однак, факти свідчать:

  • Що походження льону йде корінням в VIII століття до н.е., про нього є згадки в Біблії, а "Льняна книга" етрусків, яка написана в 7 столітті до н.е., існує і до цього дня;
  • Не всі знають, що фрагменти льняного полотна були виявлені в гробницях фараонів, ними загортали тіла похованих для їх захисту від швидкого розпаду;
  • До того ж, в стародавніх літописах виявлені згадки про неймовірно дорогий подарунок, зроблений самій шанованій богині Стародавньої Греції Афіні Родоськії - чиста натуральна тканина з льону, кожна нитка якої була сплетена з 400 волокон;
  • При розкопках в районах, де розташовані старі швейцарські озера були виявлені артефакти, які свідчать про те, що під час кам'яного віку з лляних ниток плели мотузки;
  • Плащаниця Христа також була зіткана з льону, а груботкане лляне полотно служило частиною військової екіпіровки Олександра Македонського. Втім, цікавих фактів про цей матеріал дуже багато.

Кому підходять лляні сукні

Завдяки тому, що лляні тканини є виключно натуральним і екологічно безпечним продуктом, лляні сукні підійдуть усім прихильникам здорового способу життя, а особливо тим, хто страждає на бронхіальну астму, алергічні та шкірні захворювання.

Плаття з льону - універсальний варіант для будь-якого віку.

Залежно від переплетення, тканина може бути з тонкого і щільного полотна, мати ажурну текстуру, бути вибіленою, гладкокрашеною і пофарбованою в різні тони, пом'якшеною і навіть грубуватою, що нагадує мішковину. Така різноманітність дозволяє створювати сукні з льону всіляких моделей і стилів. Для будь-якого віку! Структура тканини, її м'якість, здатність тримати форму, готовність до драпіровки та іншим видам обробки - це ті властивості, завдяки яким дизайнери формують дивовижні фасони для юних дівчат, ділових жінок, літніх людей. Це може бути елегантний, офісний та повсякденний одяг, а також коктейльні сукні, сукні-сорочки, що відрізняються міні, максі і міді довжиною, видами оборок, формою рукава. Для кожного випадку і умов експлуатації знайдеться своє унікальне рішення, і воно буде неповторним.

До будь-якої льняної сукні підійдуть етнічні прикраси, народні аксесуари, зшиті вручну сумки та інші вироби, що дозволяють підкреслити власний стиль і гармонійно зв'язати два елементи в одну живу історію.

Переваги лляної тканини для пошиття суконь

Природне походження лляної тканини наділяє її антибактеріальним і ранозагоювальну дію, здатністю висушувати шкіру і вбирати зайву вологу. Наявність лігнани в волокнах сприяє лікуванню раку.

Унікальна властивість тканини з льону охолоджувати тіло на 3-4 градуси в жаркий період часу дозволило створювати унікальні колекції літнього одягу. Вона повітропроникна, добре вбирає вологу і відводить тепло. В її складі немає шкідливих для здоров'я компонентів, тому вона не викликає алергічних реакцій, не накопичує статичну електрику.

Похвалитися сукні з льону можуть і своєю практичністю. Не дивлячись на тонкість ниток, матеріал досить міцний і стійкі до стирання, підходить для частого прання та інтенсивної носки, до того ж, при експлуатації він не утворює катишки.

Купити лляні сукні високої якості вам запропонує наш інтернет-магазин. Ми є виробниками, наша продукція представлена ​​під брендом "LEN", вона повністю відповідає європейським стандартам якості. Її вже встигли полюбити українські жінки за її неповторність, унікальність і різноманітність.

Льон для пошиття суконь і найцікавіші про нього факти
4.3/5
25
Коментарі (0)

Схожі статті